Rólunk · Szakkolisok

Bemutatkoznak az idei év szakkollégistái!

Tamás Dóra vagyok, a Partiumi Keresztény Egyetem elsőéves hallgatója a magyar nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szakon.

Kutatási témám a diszlexiások olvasási és tanulási nehézségei 6–10 éves korban. Mindig is érdekelt, hogy a kisgyermek pontosan hogyan, milyen módszerekkel tanul meg az iskolában olvasni, és mi az oka annak, ha esetleg nem sikerül ezt a képességet elsajátítani. Érdekel, hogy a diszlexiában szenvedők egyáltalán nem tudnak megtanulni olvasni, vagy csak nagyon nehezen, hogy az olvasási zavarral rendelkezők képesek-e idegen nyelvet vagy akár nyelveket tanulni, avagy sem. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresem a válaszokat.

A szakkolégiumi tagság számomra egy kiváltság, új embereket ismerhetek meg általa, fejlődhetek, új dolgokat sajátíthatok el, megtanulhatom, hogyan kell egy dolgozatot szakszerűen elkészíteni, s erre a tudásra harmadév végén is nagy szükségem lesz. Nem utolsó sorban pedig a szakkolégiumnak köszönhetően kialakulhat tanár és diák között szakmai kapcsolat is.

Hozzászólás