Humor · Magyar szakosok tollából

Egyetemi hallgató

Az egyetemi hallgató a főemlősök családjába tartozik, ezen belül az emberfélék (Hominidae) közé sorolandó.

Természetes élőhelye egy négyszögletű üreg, melyet kénytelen megosztani fajtársaival. Az üregben fészekszerű tákolmány jelenti számára a saját territóriumot. Szaknyelven ezt ágynak nevezzük. Az egyetemi hallgató gyűjtögető emlős, ágya körül található megbarnult banán, parfümök, müzli darabok, gyertyatartók, könyvek, edények, fülhallgató, ékszerek, testápoló krémek, műanyag palackok, telefontöltő stb. Október és december, február és május között a kóma legalacsonyabb szintje mutatható ki viselkedésében. Ez egyfajta hibernáció, hasonlatos a téli álomhoz. Az egyetemi hallgató az év ezen szakaszaiban energiatakarékos üzemmódra kapcsol: az ágy körül úgy helyezi el a felsoroltakat, hogy azok elérése ne kerüljön energiaveszteségbe. Járása nehézkes, tekintete ködös. A szemei alatt ülő sötét párnákkal jelzi társainak, hány órát töltött alvással, figyelmeztetve őket, hogy tartsák meg a távolságot. Akadnak közöttük éjjeli baglyok.

Az egyetemi hallgató többnyire száraz kenyéren, kétes állagú leveseken és hideg, főtt tésztákon él. Panasszerű hangokat hallat, így kommunikál a faj többi egyedével. Társas lény, ezért kisebb falkákat alakít ki maga körül. A falka összetartása a közös szenvedésre épül.

Természetes ellensége a Szesszió. A hibernálás időszakában felhalmozott energiát arra használja, hogy szembenézzen halálos ellenségével, és elkerülje annak mérges fogait. Amennyiben az egyetemi hallgató győztesen kerül ki a viadalból, endorfin, más néven boldogsághormon szabadul fel testében. Ez a nagymértékű endorfintermelődés a nyár hátralevő részében kizökkenti a kómás állapotból, ám az ősz közeledtével már csak nyomokban található meg szervezetében a nevezett hormon, amely hamarosan teljesen el is tűnik a hallgató testéből.

Az egyetemi hallgató a világ minden szegletén megél. Alapjábanvéve filozofikus lény. Minden tanítási nap reggelén megfogalmazza magának az élet értelmével kapcsolatos kérdéseket. A fajon belül nem találhatunk két egyforma egyedet, ami különösen veszélyeztetetté teszi a fajt, irtása éppen ezért súlyosan büntetendő.

Somogyi Abigél

Magyar szak, I. év

Hozzászólás