Beszámolók · Interjú · Rólunk

„A legösszetartóbb közösség, amit eddig ismertem” – körintejú az elsőévesek között

Lassan túl vagyunk ennek az évnek az első félévén is. Az idő csak úgy telik az egyetemi programoknak köszönhetően. Mivel már volt egy kis lehetőségük megtapasztalni ezt a világot is, ezért megkérdeztük az elsőéveseinket arról, hogy milyen számukra az egyetemi élet. Természetesen mást is megtudtunk tőlük, például azt, hogy miért választották ezt az egyetemet, és jónak látják-e választásukat.

A válaszadóink változatos helyekről érkeztek, hiszen Székelyhídtól Csíkszeredáig, illetve Hegyközszentmiklóstól Székelykeresztúrig voltak hallgatók, akik megosztották velünk eddigi élményeiket. Ők magyar és magyar–angol szakosok, akik vagy most csöppentek bele az egyetemi élet néha zavaros világába, vagy már valahol megpróbálták a diákéletet, de végül itt kötöttek ki nálunk.

Az, hogy miért jöttek ide, változó volt. Van, aki a távolság miatt: „előzőleg Marosvásárhelyen voltam, ott a távolság körülbelül 300 km és az nekem sok volt”, volt olyan is, aki nem igen tudta megfogalmazni, miért: „nem tudom, hogy végül, hogy kötöttem ki itt, de nem rossz”, valamint legtöbben a társaság miatt. Arra hivatkoztak, hogy több volt vagy aktuális hallgatótól is hallották, hogy milyen jó a közösség a Partiumon: „mondták ismerősök, hogy a Partiumon az emberek nagyon összetartanak”.

Az idejutás vagy inkább az egyetem kiválasztása is megemlítendő, hisz nem mindenki tudta, hogy létezünk: „nekem érettségi előtt egy héttel derült ki az, hogy van olyan, hogy Partiumi Keresztény Egyetem Nagyváradon” – jegyezte meg az egyik elsőéves. Voltak olyanok, akik tudtak az egyetemről már régóta, de a népszerűsítés volt az, ami végül is rávette őket, hogy adjanak egy esélyt az itt tanulásnak: „mivel Nagyvárad közel van Székelyhídhoz, ezért elég gyakran reklámozták a Partiumot”, azt többen is említették, hogy a weboldal nagy segítségükre volt, mikor informálódni akartak arról, hogy mire lesz szükségük, vagy mi vár rájuk: „felmentem a honlapra, szépen le volt írva minden. Minden információt megkaptam onnan, a tantárgyak körül voltak írva, úgyhogy igen megfogott az egyetem”

Eddigi tapasztalatik, bár még szerintük se ismertek ki mindent, pozitívak: „ez az egyetem biztos nem volt rossz választás, a szakommal meg még ismerkedem”. A változásra is nyitottak: „én még egy hónapja kacérkodtam a gondolattal, hogy ezt abbahagyom, és elkezdek egy másik szakot”, a nyitottság mellett viszont ott van a kitartás is: „ha már egyszer elkezdtem, akkor meg kell csinálni”.

Amiben mind egyetértettek az, hogy bárki bármit is mondjon, a PKE egy jó egyetem és mindenek felett egy jó csapat: „A legösszetartóbb közösség, amit eddig ismertem”. Mi pedig csak örülünk annak, hogy ők ezt így látják.

Kovacs Zoltán-János

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s